Golfem proti koronaviru, platilo před rokem i letos

Velmi omezené možnosti sportování a pohybu přinesla pandemická situace, která zasáhla také Českou republiku právě před rokem. Golfisté však měli štěstí - sport v přírodě byl už loni brzy povolen a hrát se může dodnes, přestože aktuálně lze sportovat pouze ve své obci.

Golf ale patřil od návratu sportovců do přírody mezi nejatraktivnější sporty vůbec, přiliv nových hráčů a navrátilců se nezastavil. Každý sport v otevřené přírodě byl a zůstal pro aktivní lidi vítanou změnou od různých opatření, zavřených škol a větších či menších lockdownů. Platí to napříč všemi golfovými zeměmi včetně České republiky, která disponuje 105 znormovanými hřišti a celou řadou různých tréninkových zařízení.

Tuzemští provozovatelé potvrzovali, že zájemci o golf jsou z různých skupin – do garáže pro golfové náčiní sáhli po odmlce ti, kteří nějakou dobu nehráli kvůli dalším aktivitám, zvyšuje se rovněž počet hrajících žen a přicházely si zahrát celé rodiny. Nové zájemce hlásily dětské akademie. „Společným úsilím se nám podařilo dostat golfisty na sportoviště mezi prvními,“připomněl prezident České golfové federace Zdeněk Kodejš složité období, kdy většina z nás hledala různé způsoby, jak se dostat do přírody.

Vedle pozitivních dopadů golfu na zdraví jsou hmatatelné i další důvody zvýšeného zájmu. Golfová hřiště jsou velmi prostorná, hráči se po nich rozprostřou na velké ploše a možnost nákazy je tak minimální. Nárůst byl ostatně vidět i v online prostředí, kde lidé hledali informace o možnostech hrát a trénovat. A nárůst nakonec potvrdily oficiální statistiky ČGF: poprvé od roku 2013 se zvýšil počet registrovaných hráčů.

Nikdy dříve navíc nebylo jednodušší si golf třeba jen vyzkoušet. Golfové areály vycházely a také letos vychází zájemcům maximálně vstříc, přizpůsobují provoz pružně v duchu opatření a mnohé z nich protáhly svoji sezónu do pozdních měsíců loňského roku. Golf se tak hrál na mnoha místech až téměř do Vánoc, někde využili dokonce i krátkou pauzou mezi sněhovými nadílkami uprostřed zimy. Navíc zasněžená a zamrzlá sportoviště také neležela ladem, protože lidé si sem znovu našli cestu na vyznačené tratě pro běžkaře a na zamrzlá jezírka.

Když se letos v polovině února oteplilo, otvíralo se jedno hřiště za druhým. Golf v době pandemické roste a letos v tom bude pokračovat, přestože na úvod sezóny byla možnost sportovat pouze na území vlastní obce, což právě v případě mnoha golfových hřišť ležících na okraji či vně města byl problém. Pokud vás ale opatření neomezuje, zkuste být mezi těmi, které golf právě v této době naplňuje. Navíc každá omezení jednou skončí a už dnes můžete vyhledat nejbližší hřiště a akce pro letošní rok na našem webu.


Foto: Golfové hřiště Panorama Golf Resort


Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

Grip

Grip je jedna z klíčových částí hole. Je to jediné spojení s hráčem; místo, kde hráč drží golfovou hůl. Vyrábí se zpravidla z gumy v různých vzorech a průměrech podle preferencí každého golfisty.

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde