Golfové Vánoce budou bez simulátorů, ale golfu se vzdát nemusíme

Vánoce se sice v našich zeměpisných šířkách neodehrávají v ideálních klimatických podmínkách pro golf, přesto i během nejkrásnějších svátků v roce nemusíte na svoji sportovní vášeň zanevřít. Už jen kvůli tomu, že pod stromečkem někteří určitě nějaký golfový dárek najdou, nebo ho nadělí svým nejbližším.

Pravda, na domácí švihání holemi během Štědrého večera to příliš nevypadá. Ale je spousta možností, jak i doma vylepšovat své golfové návyky. Například u puttovacího koberce, který se určitě mezi dárky v mnohých rodinách objeví, v případě volného prostoru v garáži přijde vhod i síť pro odpaly, která odevzdala cenné služby už během jarního lockdownu.

V každém jiném roce by golfové choutky skvěle v mezisvátečním období naplnila také návštěva nejbližšího simulátoru. Jenže ty nám letos alespoň na nějaký čas vzala epidemie a následná opatření, která uzavřela (snad jen dočasně) všechna vnitřní zařízení, kam se golfisté během zimy uchylují.

Tak nám nezbyde, než se pořádně obléct a využít letošní výhody golfu, který lze jako jeden z nemnoha sportů stále provozovat. Přes zimu sice většina golfových resortů své brány zavřela, ale stále ještě najdete hřiště, která jsou při vhodných teplotách otevřena, případně nabízí provoz drivingu. Při vhodném oblečení tak o trénink nepřijdete.

Už jsme si na řadě míst zvykli společně brát hůl do ruky i v prvním dnu příštího roku. Novoroční drive se stal v klubech pěknou tradicí a taková pěkná vydařená rána přes zamrzlé jezírko (za doprovodu nezbytných poznámek od kamarádů…) dokáže udělat radost! Jenže i tato setkání nám letos zřejmě vezmou protiepidemická opatření. Ale první míč roku si můžete odpálit i sami někde v ústraní, pokud tedy nikoho neohrozíte.

Už nyní se všichni však těšíme na příští sezónu. Máme teď ideální možnost dát si golfová předsevzetí: Více trénovat, udělat si více času na hru s rodinou i kamarády. Klidné Vánoce a šťastný nový rok 2021.


Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

Chip

Při úderu zvaný chip míček nejprve překoná krátkou překážku, nerovnost nebo vyšší travní porost a poté se kutálí po greenu směrem k jamce. Jedná se o úder, který hraješ cca 10 metrů od jamky.    

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde