Jak moc dobře znáte českého golfového hrdinu?

Český golf má nového hrdinu. Ondřej Lieser se probojoval po dvou triumfech v sérii Challenge Tour na nejvyšší European Tour a několik dnů už plní zprávy o jeho úspěchu (nejen) golfová média. Kdo je ale vlastně muž, který může plánovat účast na olympiádě 2021? Znáte základní fakta z jeho golfové kariéry? Proč je pro něj tak důležitá rodina?

Rodina v pozadí úspěchů
Klíčovou roli při úspěších Ondřeje Liesera hraje rodina. Český profesionál se netají, že si prošel v juniorském věku bouřlivým vývojem, ale po seznámení s manželkou Michaelou ho nakoplo k současným úspěchům. Po zisku obou titulů na Challenge Tour v minulých týdnech jeho první poděkování patřila rodině, v druhém případě dokonce prohlásil, že to je největší vítězství jeho ženy. Mezi oběma turnaji si dal týden volna i kvůli nejbližším, od narození své dcery prý z domu nebyl nikdy déle než týden.

  • narodil se 12.8. 1991
  • studoval Sportovní gymnázium v Pardubicích
  • je ženatý – manželka Michaela, dcera Elizabeth

Úspěšný amatér, profesionál v rozletu
V jeho golfové kariéře budou navždy připomínány především oba poslední tituly, které mu pomohou se vstupem na European Tour. Ale výčet jeho úspěchů z minulosti je také hodně bohatý, nejlépe se o nich dočtete na webu ondrejlieser.com. Ještě jako amatér například čtyřikrát vyhrál tuzemský žebříček, k profesionálům přestoupil v 21 letech (tehdy s EGA handicapem +3.9). Prožil ale také horší období – před čtyřmi lety zvažoval, že golfu zanechá, nebo u něj zůstane jako trenér.

  • golf hraje od svých 14 let
  • 4x vyhrál Oficiální amatérský žebříček ČGF (2009-2012)
  • k profesionálům přestoupil v 21 letech (s EGA handicapem +3.9)
  • 2x se zúčastnil MS družstev (2010 a 2012)
  • v roce 2018 na turnaji Pro Golf Tour v Polsku sehrál jedno z nejdelších play-off golfové historie: rozstřel o titul prohrál na 10. dodatečné jamce
  • několikanásobný vítěz turnajů domácí série PGA
  • domovský klub: Prague City Golf Club

Co ho čeká v nejbližší době, kde ho budete mít možnost sledovat?
Dá se předpokládat, že nastoupí v příštím roce do významných mezinárodních profesionálních turnajů na českém území. Jako vítěz Challenge Tour 2020 však dostane podle posledních informací také řadu  možností startovat na turnajích European Tour. První šance přijde hned příští týden (2.-5. prosince), kdy může svoji aktuální formu potvrdit na turnaji Golf in Dubai Championship by DP World za účasti kompletní evropské špičky, přímý přenos chystá česká verze Golf Channel.

Stále ještě chcete o Ondrovi a jeho životě vědět více? Pak si projděte zajímavé interview Zmoudřelý rebel pro Golf Vacations.


Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

Driver

Driver má v bagu výsostné postavení a používá se výhradně při odpalu míčku z týčka. Touto holí s největší hlavou, nejvýraznějším zvukem při úderu a nejdelším shaftem dosahují nejlepší hráči úderů se vzdáleností kolem 300 metrů. Pro začínajícího hráče je driver zároveň nejhůře ovladatelnou holí, protože sebemenší chyba v odpalu vychýlí míček z osy letu, takže je dopad značně nepřesný. Proto driver používají až zkušení golfisté.

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde