Návrat ke golfu? Není nic jednoduššího!

Otevření veřejných sportovišť přineslo také restart golfových hřišť. Řada dříve aktivních golfistů tak začala zvažovat, jakým způsobem se znovu vrátit do golfového světa. Věřte nám, že není nic jednoduššího. A jedním dechem dodáváme, že stav českých greenů a fairwayí je po mírné zimě letos opravdu výtečný!

Dotazů na startu sezóny, která začala kvůli pandemii tak nešťastně, přichází nebývale mnoho. Zní pokaždé obdobně: Golf jsem už hrál/a, měl/a jsem i handicap, ale pár let jsem se mu nevěnoval/a. Co mám udělat, abych znovu mohl/a začít hrát, a kde zjistím svůj handicap?

Odpověď není složitá: Chcete opět začít hrát golf a již jste dříve získali osvědčení o hře golfu, nebo ještě dříve tzv. zelenou kartu? Pak můžete rovnou vyrazit na golfová hřiště, protože recepce hřišť vás dohledají v databázi ČGF. Vaše oprávnění je totiž stále platné. K čistě rekreačnímu golfu žádnou jinou registraci nepotřebujete, zvláště pokud využijete řady míst, která fungují na principu veřejných hřišť – především pak akademie. Chcete-li obnovit své členství v klubu, kontaktujte ideálně svůj bývalý klub, nebo se na recepci hřiště, kde chcete hrát, domluvte na dalším postupu. Vstupem do golfového klubu také znovu aktivujete svůj HCP.

Nebo si můžete vybrat z bohaté nabídky jiných klubů sdružených v ČGF.


Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

TURNAJOVÁ HRA VS. PŘÁTELSKÁ HRA

Pravidla golfu se začátečníkům zdají hodně tvrdá. Někdy jsou. V turnaji se přísně dodržují. V přátelské hře s kamarády se některé věci odpouští. Dělají tak zejména začátečníci. Po dosažení určité úrovně hry dostanete pravidla pod kůži a budete je dodržovat automaticky i v přátelské hře.

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde